PŘÍRŮSTKY| Červen 2014

Přeji hezký den! Jsem tu opět s nepravidelnou rubrikou přírůstků. Za červen se mi pár knížek sešlo, tak jsem se rozhodla je nafotit a ukázat, co jsem si pořídila a na co můžete někdy v budoucnu očekávat recenze. Všechny knížky jsem opět sehnala za nižší cenu a většinou z nějakých bazarů, takže z nich mám ještě větší radost.

Nejdřív se vrhnu na anglické knížky. S mojí angličtinou je to opravdu smutné, proto jsem se rozhodla přečíst přes léto několik knížek v angličtině. Nejspíš začnu s Danielle Steel, neboť očekávám, že v ní ta angličtina nebude nijak těžká, a proto jsem si ji pořídila, i když ji v češtině nečtu. Od Dana Browna jsem četla Andělé a démoni a líbily se mi moc, proto čekám, že mi to v angličtině půjde lépe a nebudu se tolik ztrácet v cizích slovíčkách. Další knihou je Hide and seek, což by měl být thriller. Dostala jsem ho k nákupu jako dárek a moc se na něj těším! A Gejšu si nechám nakonec, protože to bude asi pěkná makačka. Ale ten její obal je nádherný!



Dál jsem sháněla nějakou odlehčenou knížku na léto a do oka mi padla právě tato - Muž jménem Ove. Nejdřív jsem váhala, ale na doporučení Bastery jsem si jí koupila. Četla jsem si na internetu nejdřív první kapitolu a ta byla opravdu skvělá. Takže pokud váháte stejně jako jsem váhala já, zkuste si aspoň přečíst ukázku a uvidíte, jestli to bude to pravé ořechové pro vás. Recenze na knihu je už na blogu a najdete ji tady.



Při mém brouzdání na azknihy.cz v kategorii zlevněné knihy, jsem objevila Jméno větru, které mělo mít natržený přebal. Hned jsem si jí pořídila (jakože k narozeninám) za polovinu běžné ceny. Má nepatrně natržený přebal, asi tak 5 cm
na hřbetu. Podlepila jsem to izolepou a už to skoro ani není vidět. Takže z ní mám obrovskou radost a hned jsem se pustila do čtení, protože slyším chválu všude kolem a dobrou fantasy knížku jsem nečetla dost dlouho a oddych od mého detektivkového období jsem, přiznejme si, taky potřebovala. Knížku jsem už dočetla a recenzi na ní si můžete přečíst tady.



Ke konci měsíce jsem udělala něco, co jsem dělat neměla - šla jsem navštívit Levné knihy. Jojo, všichni to známe, jdeme se tam JENOM podívat a potom odcházíme s pěknou hromádkou nových knížek. Ale nechte je tam, když většina stojí 39 Kč a vy jste o nich slyšeli, jak jsou skvělé. Ale zase na mou obranu - nešla jsem se tam jenom podívat, šla jsem si tam pro jednu knížku... A odešla s pěti. Původně jsem tam tedy byla pro knihu Ready player one, kterou jsem slyšela vychvalovat u zahraničních booktuberů a ani jsem netušila, že je přeložená u nás, dokud jsem jí nezahlédla na webu Levných knih. Dál jsem si pořídila Oškliví, Airnet (což má super obálku a zajímavou anotaci, ale podle hodnocení to není nic, z čeho by si člověk sednul na zadek, ale co už) a Město z kostí a Město z popela, což jsem v Levných knihách nečekala vůbec. I když jsou to staré obaly a nové jsou daleko hezčí, stejně jsem si je pořídila, protože byly až směšně levné a já si chci tuto sérii přečíst už hodně dlouho.



A jako poslední tu mám knihu, o které strašně dlouho slyším chválu od Regan, a tou je série Mistborn od Brandona Sandersona a její první díl Finální říše. Musím se zase přiznat, že jsem vůbec netušila, že je kniha přeložená u nás a sháněla jsem ji jako e-knihu v angličtině, až jsem si přečetla na jednom blogu, že je vydaná i u nás a za pár peněz ji koupila na Databázi knih v tamním bazárku. Udělala mi hroznou radost a těším se, až se do ní pustím. A jen tak mimochodem, originální obal se mi líbil víc, ale můžu být ráda, že je kniha vůbec vydaná v češtině.




A jelikož chodím do knihovny, což asi už víte, tak se musím pochlubit s úžasnými úlovky, které jsem tento měsíc z knihovny přinesla. Dlouho koukám po Démonské sérii, ale nechávala jsem si ji až na období, kdy budu moct hodně číst. A jelikož mi začaly prázdniny, vybrala jsem si první díl - Tetovaný - na tento měsíc. Další knihou je Konec vosí sezóny, která mě zaujala hned, jak vyšla a těším se na ni i přes docela nízké hodnocení na Databázi knih.
Dlouho jsem si chtěla přečíst nějakou historickou knihu, tak jsem sáhla po panu Vondruškovi a začala první knihou série Hříšní lidé Království českého a to Dýkou s hadem. Slyším o tomto autorovi všude samou chválu, tak bych ráda věděla, jak se bude líbit mně. Doufám že hodně, protože toho napsal tolik, že bych o historické knihy měla postaráno na dost dlouho.
Další knížkou je Rok ohně, kterou jsem viděla poprvé u Basterky. V knihovně byla vystavená na poličce novinek a přímo čekala na mě, abych si ji vzala. Už mám na ní hotovou recenzi, můžete si ji přečíst zde.
A poslední knihou je Kostičas, na který si chci také udělat vlastní názor, když ji všichni ostatní už četli a já jsem zase poslední člověk na planetě, co ještě ne.
Doufám, že je stihnu přečíst všechny a že se mi budou líbit tak, jako jsem z nich měla radost.


To je pro tenhle měsíc skutečně všechno a já doufám, že jste si taky pořídili nějaké hezké knížky, které vám udělaly radost! Pochlubte se mi v komentářích, co přirostlo k vám do knihovničky, ráda si to přečtu a nechám se inspirovat.
Hezký den!

Jeannette

2 komentáře:

  1. Pěkné kousky. :)

    Gejša je skvělá kniha - četla jsem ji tedy v češtině, ale hltala jsem ji. Nedávno jsem si říkala, že bych si ji ráda přečetla znovu (ale pořád se mi tu kupí nové a nečtené knihy).

    Muž jménem Ove - toho mám v hledáčku také. :) A také díky Basteře. :))

    Jinak mé přírůstky si můžeš prohlédnout zde: http://nest-full-of-daffodils.blogspot.cz/2014/06/cervnove-knizni-prirustky.html#more :)

    OdpovědětVymazat
  2. Já jsem zvědavá, jestli se vůbec tou Gejšou někdy dokážu prokousat s tou mojí úrovní angličtiny :D To znám s tím znovu přečtením nějaké knihy - ráda bych si jich tolik přečetla znovu, ale potřebuju číst ty nové.
    Máš skvělé přírůstky! :)

    OdpovědětVymazat