PŘÍRŮSTKY| Červenec 2014

Červenec je za námi a já tu mám pro vás konečně přírůstky za tento měsíc. Knížek není moc, za což jsem jedině ráda, protože vůbec nestíhám číst všechno, co mám doma. Jsou to ale opravdu velké knihy, dalo by se s nimi bezvadně posilovat. Nějak jsem se tohle léto zaměřila na tlusté knihy, aniž bych to plánovala. Je to fajn, člověk si aspoň chvilku v tom světu pobude. Ale teď jsem už mimo téma, tak jdeme na to.

 První tu mám knihy od Kena Folleta, od kterého jsem četla Pilíře země a byla jsem z nich hodně nadšená. Tak rychle jsem ještě žádnou tak tlustou knihu nepřečetla. Jsem blázen do hradů a zámku a katedrál, proto jsem z knihy byla nesmírně nadšená a bavilo mě sledovat, jak se taková katedrála staví. Líbil se mi styl psaní pana Folleta, tak jsem si vybrala další jeho knihy - Pád titánů a druhý díl Zima světa. Mělo by to být z období první světové války, které je moje oblíbené. Navíc jsem tyto dvě knihy sehnala na aukru za cenu jedné nové knihy a jsou v naprosto dokonalém stavu! Ze všech mých červencových přírůstků je asi tento ten nejlepší.


Další knížka je taktéž od pana Folleta, tentokrát kniha Kavky. Měla by se odehrávat za druhé světové války. Tuto knížku jsem sehnala také na aukru, asi za 40 Kč. Nekupte to. Sice je v trochu horší kvalitě, ale to mi nemůže zkazit čtenářský zážitek. Nemůžu vám tu moc vyprávět, o čem knihy jsou, protože anotace zaprvé zapomínám, když už si je přečtu, nebo si je nečtu vůbec, protože mám ráda ten pocit, když začnu číst knihu, o které nevím vůbec nic a můžu si ji naplno užít. 




Další knížkou je Hra věží od Daniela O'Maleyho. Pořídila jsem si ji na doporučení Ondry z Ondrova knižního špajzu. Měli ji ve výprodeji za pár korun a jestli je opravdu tak dobrá, jak Ondra říká, tak budu velmi ráda, že ji mám v knihovničce. 






Když už jsem si objednávala Hru věží, podívala jsem se na další knihy (jen tak na kukandu, jak jinak). Zaujala mě kniha Na Větrné hůrce od Emily Brontëové. Za prvé - tohle vydání má nádherný obal, já tenhle styl kreseb opravdu můžu. Za druhé - půjčila jsem si ji kdysi dávno z knihovny, líbila se mi, ale bohužel jsem skoro všechno zapomněla a potřebovala bych si ji osvěžit, tak jsem si rovnou pořídila svůj vlastní výtisk. Za třetí - byla ve slevě, stála asi 80 Kč a ten obal je prostě nádherný... Chápete. 
(Víte, co mám na blogu nejradši? Můžu před ostatními lidmi slintat nad obalem knihy a nebudu si připadat jako blázen, protože oni to dělají také).




Poslední knížku vezmeme rychle, protože tu jste už viděli v unboxingu. Je to kniha Mlýny osudu od Johana Theorina, kterou jsem vyhrála na facebookových stránkách Moby. Vůbec nevím, kdy se k ní dostanu. Ráda bych, aby to bylo brzo, ale znáte to. Knížek moc a času málo.





A to by bylo pro moje červencové přírůstky vše. Doufám, že jste si také udělali radost nějakou pěknou knížkou (určití jedinci dokonce i pěknou hromadou knih) a já vám přeji krásný a v lovu knih úspěšný srpen!

10 komentářů:

  1. Páni samé skvělé úlovky! Tohle vydání Na Větrné hůrce ani neznám, ale mám ji ráda :) Těším se na recenze na Folleta, pořád o něm uvažuji a Mlýny osudu mě taky zaujaly :)

    OdpovědětVymazat
  2. ten Follett me hodne laka ale jeste jsem nemela odvahu :) a na Mlyny bych se taky docela rada podivala zblizka. pekne ulovky

    OdpovědětVymazat
  3. Samé skvělé knihy! :)
    Na Větrné hůrce má krásnou obálku. :)

    OdpovědětVymazat
  4. To vydání Na větrné hůlce vypadá opravdu nádherně, možná se po něm také podívám. :P
    Jinak čím dál častěji uvažuji o knize Hra věží.. :)

    OdpovědětVymazat
  5. Jsem ráda, že sdílíte mé nadšení :)
    Měla bych se do toho Folleta pustit co nejdřív, když vás zajímá :) Mě teda taky, takže se na něj asi v září vrhnu, teď bych to už nestihla.
    Na Větrné hůrce je super, také jsem tohle vydání vůbec neznala, než jsem ho tam viděla, ale opravdu stojí za to, naživo je ještě lepší :)
    MooX, Hru věží ti zatím doporučit nijak nemůžu, ale podle mého názoru vypadá dobře a jelikož je ve většině obchodů ve výprodeji, tak bych po něm radši skočila hned, pokud o něm uvažuješ, kdyby se náhodou vyprodala :)

    OdpovědětVymazat
  6. Moc pěkné přírůstky, hlavně první a poslední mě zaujaly :)

    OdpovědětVymazat
  7. Mlýny osudu vypadají fakt parádně :-) Samé hezké knížky!

    OdpovědětVymazat
  8. wow, já ani jednu neznám!:D (a přitom všechny obálky jsou tak dokonalé!:D)

    OdpovědětVymazat
  9. (tedy na větrné hůrce znám, ale nečetla jsem :D)

    OdpovědětVymazat