Knižní povídání #4

Máme tu léto v plném proudu a většina z vás celé dny čte někde na zahradě u bazénu a máte se fajn. Pár těch pracujících lidí má asi článků na téma prázdnin plné zuby. Já se vůbec nedivím. Já sama sice prázdniny mám, ale rozhodně se neválím u bazénu a nečtu, protože naše škola má (jako vždycky) všechno jinak než ostatní a tudíž máme přijímačky na magisterský stupeň studia až koncem srpna. Takže já sedím doma, přemýšlím nad mikroekonomií a snažím si vybavit všechny vědomosti, které jsem kdysi měla, ale už asi nadobro odešly. A když si chci odpočinout, čtu články a koukám na videa. O tom, jak si všichni kolem užívají prázdniny. O tom, kolik kdo stihl přečíst knih. Nebudu říkat že nezávidím, protože já závidím a docela hodně, možná jsem už z té závisti celá zelená, ale nikdo jiný se za mě tu ekonomii nenaučí, že. (Případní dobrovolníci se mohou hlásit).

A když se takhle půl dne učíte, zkoumáte grafy a písmenka vám běhají před očima a pomalu už nevíte, kde jste a jak se jmenujete, v té druhé půlce dne, kdy můžete dělat cokoliv, to znamená klidně si i číst na zahradě...se vám prostě už číst nechce. Takže já jsem od Fídi vyžebrala kytaru, na kterou jsem se snažila naučit minulé léto a moje snaha znovu započala. Ani nevíte, jak skvělé to je odreagování. Jenže z hodiny hraní jsou najednou hodiny tři a kniha leží na stole, vrhá na mě naštvané pohledy a záložka se pořád nehýbe z těch prvotních stran. Ach jo. A pak že to studenti mají jednoduché.

Momentálně mám rozečtenou knihu od Brandona Sandersona Finální říše. Jsem na straně 119, zatím se mi líbí a je skvěle akční, čtivá a napínavá. Jen kdyby bylo víc toho volného času a hlavně nálady na čtení. Nikdy
jsem nevěřila, že se budu těšit, až mi znovu začne škola...

Ale abych si jen nestěžovala, tak jsem byla na skvělém výletě s kamarádkou na tři dny v Českém ráji. Bylo to krásné, obešly jsme několik památek, ale já sebou bohužel neměla knihu, takže jsem nemohla pořídit
žádnou fotku do projektu Vezmi knihu na výlet, který pořádá Basterka. Snad se ještě někam dostanu, abych to napravila.

Potřebovala jsem si trochu postěžovat a taky vysvětlit to, proč se tu asi v dohledné době nebudou moc často objevovat recenze ode mě (snad zaskočí Fíďa). Vy užívejte léta, čtěte jak nejvíc můžete a já se snad v brzké době už zase rozečtu.





Hezký den!
Jeannette

2 komentáře:

  1. Jo jo já chudák pracující dělám první poslední, abych víc četla a tenhle týden je to taky bída :) Tak ať se daří učení a budu držet palce!

    OdpovědětVymazat
  2. Soucítím s tebou, pracující chudáku :) Kéž by se někde ještě dal koupit volný čas s těmi knihami :)
    Děkuju moc za držení palců! :)

    OdpovědětVymazat