Blogger Tag

Byla jsem nominována na svůj první tag, a za to patří můj veliký dík KejBí! Doufám, že se aspoň o mě díky tomu dozvíte něco víc a že se vám bude článek líbit.

Pravidla
1. Povězte o sobě 10 věcí.
2. Odpověz na deset otázek blogera, který tě nominoval.
3. Nominujte pět blogerů, kteří mají méně než 200 čtenářů za den.
4. Vymysli deset otázek pro ty, které budeš nominovat.
5. Informuj blogery, které jsi nominoval/a.

10 věcí o mě
1. Kromě čtení mám ještě jeden docela velký koníček, kterým je pěstování orchidejí a všeobecně mám zahradničení a pěstování čehokoli ráda.
2. Další takovou mojí "zálibou" je pěstování dlouhých vlasů, momentálně jsem někde u boků a chtěla bych jít někam pod zadek. K tomu patří i přírodní péče o vlasy, takže žádné SLS ani silikony v šamponech :)
3. Miluju pečení a vaření! (Momentálně jsem vytáhla z trouby jahodovo-kokosové muffiny)
4. Studuju Vysokou školu ekonomickou v Praze a právě mám před bakalářskými státnicemi a přijímačkami na magisterské studium.
5. Mám ráda turistiku a přírodu, takže ráda objíždím české kempy a chodím po okolí a objevuju nová místa a štve mě, že vždycky nestihnu obejít všechno.
6. Moje nejoblíbenější skupina, co kdy byla, je a bude jsou Dymytry a kdykoliv mají koncert někde, kam můžu dojet, tak na ně musím jít. Je to česká kapela, hrající žánr psy-core.
7. Už od mala mám ráda hrady a zámky a strašně mě fascinují a miluju tu atmosféru při prohlídce, je to jako bych se vrátila o několik století zpátky.
8. Měla jsem jako domácí mazlíčky dva potkánky a nebýt toho, že se jich mamka štítí, měla bych další. Až jednou budu bydlet ve svém, pořídím velikou klec a do ní konečně toho ruského modrého potkánka, kterého chci už tak dlouho. Plus si s přítelem pořídíme ragdollku, protože je to nejkrásnější kočka na světě.
9. Mám ráda seriály jako Gilmorova děvčata, Hart of Dixie, Pretty little liars, Průměrňákovi, Hra o trůny a Teorie velkého třesku.
10. Nedokážu o sobě vymyslet deset věcí, hlavu z toho mám jak pátrací balon a už vůbec nevím, co bych vám sem napsala, takže se budete muset spokojit s těmi předchozími. Přítel mi sice něco radil, ale to nebylo použitelné a třeba jedna rada je, že mám napsat, co mě rozesměje. Takže vám řeknu takovou příhodu, která se nám stala o víkendu v kempu poblíž Adršpachu. Přítel chtěl přeskočit takové ty zábrany, aby lidi nelezli tam, kam nemají a nějak se mu sekla noha a fláknul sebou do trávy, načež rozesmál mě i dvě babičky sedící kousek dál. A teď se tomu musím zase smát, kéž byste to mohli vidět...:D


Odpovědi na otázky blogera, který mě nominoval
Máš nějaké čtecí rituály? 
Čtecí rituály nejspíš nemám, nebo si to neuvědomuju. Takovým rituálem by ale mohlo být, že nemůžu usnout, dokud si nepřečtu aspoň jednu stránku z knížky. Nejhorší je, když je ta knížka tak dobrá, že kvůli ní pak jdu spát až někdy strašně brzo ráno a druhý den mám jít do školy. Vypadám pak jako zombík.


Už tě někdy navštívil čtecí blok, kdy jsi nedokázala přečíst ani stránku?
Takové bloky mám docela často, častěji, než by mi bylo milé. Nejdřív se to začne projevovat tak, že si nemůžu vůbec vybrat, co bych chtěla číst. Když už si něco konečně vyberu, tak mě to hned začne nudit, proto si vyberu další knížku, která mě ale taky začne nudit, a pak si konečně uvědomím, že to není knížkami, ale mnou a dám si pár dní pauzu od čtení, než mě to přejde.

Jak by vypadal tvůj život bez knih? 

Můj život bez knih by vypadal tak, že bych se neustále nudila, nebo trávila na internetu daleko víc času než teď. Když bych byla u moře, tak bych se na lehátku na pláži ukousala nudou, protože jakmile tam nemám knížku, tak mě to nebaví už asi po půl hodině. A nemluvě o tom, jak by vypadalo moje denní cestování vlakem do školy, na to už vůbec nechci myslet. Kniha je při tomto cestování moje jediná záchrana jak se nezbláznit. A nedejbože, aby si ke mě sedly nějaké ukecané tetky...

Znáš nějaký film natočený podle knihy, který je lepší než kniha? 

Přemýšlím a přemýšlím, ale nic mě nenapadá. Napadají mě filmy, které jsou dost dobré, ale kniha je vždycky lepší.

Čteš knihy v Angličtině?

Ano, snažím se. Koupila jsem si pár anglických knih, které mám v plánu přečíst o prázdninách. Do teď jsem přečetla jenom dvě knížky v angličtině, ale bavilo mě to a zároveň mám dobrý pocit, že něco dělám i pro znalost jazyka.

Kdybys mohla navštívit jakékoliv místo z nějaké knihy, které by to bylo? 

Jako první mě samozřejmě napadly Bradavice. Je to kouzelný svět a já miluju hrady a strašně moc bych se tam chtěla projít.

Kterou knížku máš v plánu si v nejbližší době koupit? 

Dlouho koukám po knížce Osvětimská knihovnice, knížky s touhle tématikou mám ráda. Ačkoliv říct, že je mám ráda mi zní trochu divně, když jsou to především smutné příběhy. Ale chápete.

Jakou hudbu nejraději posloucháš?
 

Asi nejčastěji rock nebo metal. Jak už jsem zmínila, moje nejoblíbenější skupina jsou Dymytry, potom mám ráda Arakain, Imodium, Turisas, Nirvanu. Ale poslouchám tak nějak všechno, pokud se mi to líbí. Hlavně poslední dobou poslouchám Xindla X a jeho nové album.

Jaký máš vztah ke kafi? 

Kafe mám ráda, hlavně latté. Pokud si jdeme někam sednout, většinou si ho dávám. Ale pokud jdeme do McCafé, tak si dávám cappuccino, protože k němu dávají i mandličku v kakau a nechávám si ho posypat skořicí (teď na něj mám chuť!).

Máš něja
ké moto, kterým se řídíš? 

Asi se nejvíc řídím tím, že jsem taková, jaká jsem a nenechám si od nikoho zkazit život blbými poznámkami. Občas se daří, občas ne, ale od té doby, co se tím řídím, je život hned hezčí.

Nominace:
Nikol
TerezZ
Eruvie
Ellen + Tessinajks
Táňa

Otázky pro nominované:
1. Máš svou sbírku záložek, nebo si knížku založíš klidně i lístkem na vlak?
2. Znáš nějakou knihu, ve které se ti líbí víc vedlejší postava, než ta hlavní?
3. Přivedla jsi někoho ke čtení knih?
4. Byla jsi někdy na veřejném čtení?
5. Jaké roční období máš nejraději?
6. Co ráda děláš ve volném čase kromě čtení?
7. Kdybys měla neomezené prostředky, kde bys ráda bydlela a jak by vypadal tvůj dům?
8. Jakou nejvtipnější knihu jsi kdy četla?
9. Hraješ na nějaký hudební nástroj?
10. Jak si představuješ ideálně strávený den?

Teda uf, to je vážně fuška vymyslet deset otázek. Budu se těšit na odpovědi, doufám, že se aspoň někdo zúčastní a přeji hezký den! :)

Jeannette

4 komentáře:

  1. Ahoj,
    moc děkuji za nominaci. :) Během týdne článek napíši. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Jsem moc ráda, že se zúčastníš a těším se na odpovědi! :)

    OdpovědětVymazat
  3. Moc pěkné odpovědi, máme spoustu podobného, ráda peču, miluji hrady a zámky, miluji kafe a latté mňam :) A s vlasy pořád bojuji, můžeš mi doporučit nějaké jak říkáš přírodní šampony, které jsou dobré? :) Arakain jsou fajn :)

    OdpovědětVymazat
  4. Pokud bys ráda něco levnějšího, co nemá SLS a silikony (tyhle dvě věci mi dělaly lupy a svědila a mastila se mi po nich hlava), tak by sis mohla vybrat v DM drogerii Alverde šampony, to je takový základ. Ale někomu silikony nemusí vadit, ale můžeš vyzkoušet a uvidíš. A z těch opravdu více přírodních mám ráda třeba značku Urtekram (levandulový voní naprosto úžasně). Hodně používaná je třeba i Logona, ale na tu mi ještě nikdy nezbyly peníze, takže tu jsem nezkoušela :D A do konečků vlasů doporučuji určitě kokosový olej, na ten nedám dopustit :) Klidně vtírám každý večer, pokud mám pocit, že to potřebují :) Pokud se použije s mírou, vlasy to všechno vsáknou a ani nejsou mastné druhý den, jen krásně vyživené :) No, dokázala bych o tom povídat hodiny, ale už tak jsem se rozkecala dost :D Kdyby něco, tak se mi klidně ještě ozvi :)

    OdpovědětVymazat