RECENZE| Hvězdy nám nepřály



Název: Hvězdy nám nepřály
Autor: John Green
Počet stran: 240
Rok vydání: 2013
Vydavatel: Knižní klub

Neobyčejná knížka nejen o rakovině, lásce a přátelství. Šestnáctiletá Hazel trpící rakovinou začne navštěvovat podpůrnou skupinu plnou lidí se stejným osudem, jako je její. Setká se s krásným (ačkoliv i Hazel přiznává, že byste kluka neměli nazývat "krásný"), sympatickým Augustem, který rakovinu překonal - skoro ve zdraví, jen si od něho vzala malý suvenýr - jeho nohu. Ti dva spolu začnou trávit čas a jak jistě čekáte, zamilují se do sebe. A my sledujeme jejich cestu až moc krátkým životem.



Knížku jsem vyhrála u KejBí ve Vánočním hopu. Měla jsem z ní hroznou radost. Většina z vás ji určitě už četla, já jsem většinou zpožděná ve všem. Byla jsem na ní zvědavá a jelikož vyšel trailer k filmu, musela jsem se do ní pustit co nejdřív, abych si ho mohla pustit.
Musím říct, že jsem knížku dočetla velmi rychle. Je úžasně čtivá a skvěle napsaná. I přes takové smutné téma je příběh okořeněn humorem Hazel a Guse, tudíž se buď smějete, nebo je vám někoho líto. Někdy oboje najednou.
Od začátku každý tak nějak tuší, jak to celé dopadne. Jen vás zajímá vidět, jak se s tím hlavní hrdinové poperou. Jejich úžasný výlet jsem prožívala s nimi, byla jsem ráda, že něco takové mohli prožít. I přes relativně málo stránek vám Hazel s Gusem stihnout přirůst k srdci a vy doufáte, že někdo vynalezne lék proti rakovině.
Co se mi líbilo opravdu hodně je množství citátů, postřehů, u kterých jsem měla chuť vzít si tužku a všechno podtrhávat. Ty nejlepší jsou zobrazeny na přebalu knihy, ale uvnitř jich je ještě mnohem víc.
Tato kniha nejde popsat. Musí se prožít. Takže neváhejte, najděte si pár chvilek a smějte se i plačte spolu s Hazel a Gusem a fanděte až do úplného konce.
Dávám 5/5.

4 komentáře:

  1. Po přečtení recenze jsem rozhodnut knihu co nejdříve přečíst.

    OdpovědětVymazat
  2. Určitě, můžu ji jenom doporučit :) Snad se bude líbit.

    OdpovědětVymazat
  3. Jsem ráda, že se ti líbila, tak jako mě :) Je fakt skvělá a z těch citátů jsem si udělala nástěnku a už je nemám kde dávat, protože jich je tolik a na ten film se moc těším :) Jinak moc pěkná recenze :)

    OdpovědětVymazat
  4. KejBí: To je moc dobrý nápad s tou nástěnkou :) Taky se těším na film, jsem zvědavá, jestli ten konec udělají jako v knížce, nebo si něco přimyslí... A mockrát děkuju :)

    OdpovědětVymazat