Knižní povídání #2


Zdravím!

Momentálně nečtu tak moc, jak bych chtěla a když už čtu, tak to není to, co bych chtěla. Před pár dny jsem dočetla druhý díl Harryho Pottera, u kterého se mi zachtěl re-reading (nejspíš kvůli filmům, které teď dávali v televizi) a bez debat jsem mu na goodreads dala 5 hvězdiček, je to pro mě klasika a nikdy neomrzí. Nejvíc mě baví ty vtipné poznámky vsunuté tak trochu "na tajňačku" do příběhu, kde na vás vykouknou, aniž byste to čekali. Také jsem si osvěžila detaily, které jsem už dávno zapomněla a do filmu se nevešly.
Začala jsem cestovat do školy (bohužel) a tudíž jsem díky svému společníkovi Kindlovi dočetla Fangirl (bohudík). Dočítala jsem ji po Zlodějce knih, takže konec jsem si už tolik neužívala jako začátek, ale po Zlodějce je hodně těžké začít číst něco dalšího. Pokusím se co nejdřív vytvořit recenzi.
Většina blogerů, které sleduji, má momentálně před maturitou a také řeší nedostatek času jako já. Akorát já jsem v posledním semestru bakaláře, takže píšu bakalářku, do toho se učím asi nejtěžší předmět na škole a psychicky se připravuju na státnice. Jestli přežiju červen a s ním i obhajobu a státnice a letní prázdniny, které budou ve znamení učení se na přijímačky na magistra, tak už přežiju všechno. Vážně, nechcete si to se mnou někdo vyměnit? Jo a 3x do týdne končím v půl osmé večer!
Jestli chcete vědět, co momentálně čtu, tak je to Harry Potter a vězeň z Azkabanu (pottermánie pokračuje) a do toho se snažím "zlikvidovat" knížky z knihovny, takže když mám chuť, přečtu si Vyděděnce od Flanagana a rozhodně nejtěžší a nejnudnější kniha tohoto týdne jest: Metody oceňování podniku od Miloše Maříka. Do toho čtu  na cestách do školy v Kindlu Konec civilizace od Huxleyho. No, jestli to není trochu moc na to, že vlastně vůbec nemám čas. Když já si nemůžu pomoct, nejradši bych četla všechno najednou (krom toho oceňování). Také to znáte?
Jelikož nebudu asi moc číst, budu psát recenze velmi zřídka, takže prosím o trpělivost.
Mějte se líp než já a přečtěte si za mě pár dobrých knížek!
Jeannette

4 komentáře:

  1. jee další státnice a bakalářka :) já teda už v květnu, bohužel, ale alespoň to budu mít dřív za sebou :-D držím palec :)

    OdpovědětVymazat
  2. Konečně taky někdo, kdo státnicuje! :D My jsme taková opožděná škola, skoro každý to má už v květnu, jen já se budu mučit až do konce června :D Tak taky držím palce a snad to dobře dopadne :)

    OdpovědětVymazat
  3. Tak držím palce, ať to dobře dopadne, ze všech stran na mě skáčou státnice, státnice, sakra asi bych měla začít! Čeká mě diplomka a magisterské státnice, ale před tím zkouška B2+ z němčiny, jsem prý blázen, když si myslím, že to dám :D To potěší :D A Harry Potter nejlepší! :)

    OdpovědětVymazat
  4. Děkuju moc za držení palců, taky budu držet :) Nejlepší je takové "podporovatele" ignorovat a potom si užívat ten jejich výraz, když to člověk zvládne :D Obdivuju, že zvládáš tolik věcí, já umírám ze státnic a bakalářky a nedokážu si představit, kdyby mě čekalo to, co tebe. Takže ať nám to všem dobře dopadne :)

    OdpovědětVymazat